1. DEFINITII SI TERMENI

Canvaseria.ro este denumirea comerciala a VB ARTTITUDE SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Jud.Covasna, Lunca Oltului 7, Sfantu Gheorghe, CUI 41906479

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Canvaseria.ro(electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Canvaseria.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Site – magazinul online gazduit la adresa web Canvaseria.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ulu,emaili, telefonic iintentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Canvaseria.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail sau Whatsapp) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.
Pentru motive justificate canvaseria.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Canvaseria.ro.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Canvaseria.ro isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.4. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) .

 1. COMANDA

4.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

4.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

4.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului. O comanda este considerata finala in momentul in care este confirmata telefonic sau prin email, dupa contactarea Cumparatorului de catre Vanzator.

4.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

4.5. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe adresa de mail contact@canvaseria.ro, furnizand datele necesare (date de livrare, specificatiile produsului).

4.6. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

4.7. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea trimite solicitarea la adresa sesizari@canvaseria.ro specificand numarul de comanda si datele de livrare ale comenzii.

4.8. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

4.8.1. pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

4.8.2. pentru Comenzile achitate cu Op -> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

4.8.3. pentru Comenzile achitate ramburs prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.

4.9. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

4.10. Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initial, dupa caz,sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumparatorului, vom reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.

4.11. In cazul in care Cumparatorul sesizeaza ca a primit comanda neconforma standardelor canvaseria.ro, acesta poate depune o sesizare in scris, la adresa sesizari@canvaseria.ro, urmand ca in termen de 3 zile lucratoare, Vanzatorul sa revina cu o solutionare.

 1. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

5.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

5.1.1. Tablouri canvas personalizate (cu fotografia clientului)
Tablourile canvas personalizate nu au drept de retur conform legislatiei oug-34-2014 art 16 pct.c
„Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:”

“c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; ”

 1. CONFIDENTIALITATE

6.1 Echipa noastra se obliga sa protejeze confidentialitatea vizitatorilor. Niciun fel de informatii cu caracter personal nu vor fi transmise catre terti, cu exceptia acelor terti parteneri care asigura buna functionare a acestui site.

6.2. Canvaseria.ro prelucreaza datele clientilor si vizitatorilor cu caracter personal, prin mijloace automatizate si manuale, destinate emiterii facturilor, livrarii comenzilor plasate, colectarea creantelor legate de acestea precum si rezolvarii solicitarilor in legatura cu activitatea desfasurata de companie. Datele cu caracter personal nu pot fi transferate in strainatate.

6.3. Canvaseria.ro se angajeaza sa colecteze si sa trateze datele pe care le oferiti conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, Ne obligam sa administram în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

6.4. Scopul colectarii datelor este acela de a se primi, prelucra, furniza comenzile de produse inregistrate pe site-ul nostru

 1. FACTURARE – PLATA

7.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului canvaseria.ro includ T.V.A.

7.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Comand.

7.4 Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Canvaseria.ro si nici nu vor fi stocate de catre de Canvaseria.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

 1. LIVRAREA BUNURILOR

8.1. Expediem folosind serviciile de curierat de la  SameDay și FanCourier
8.2. Predarea către curier se face în maximum 96 de ore de la confirmarea unei comenzi
8.3. Canvaseria.ro va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
8.4. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

 1. OBLIGATIILE PARTILOR

9.1. Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale, pentru a atinge finalitatea mentionata in comanda online. Continutul publicat in magazinul online Canvaseria.ro are caracter orientativ si prezinta informatii despre produsele comercializate de acesta, precum si alte date considerate de Vanzator ca fiind de interes pentru Cumparatori.

9.2. Canvaseria.ro este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului online, respectiv asupra marcilor, designului, functionalitatilor site-ului.

9.3. Imaginile produselor sunt afisate in magazinul online cu titlu de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

9.4. Vanzatorul intreprinde demersuri in mod constant pentru a prezenta informatii cat mai corecte si relevante pentru produsele oferite spre vanzare. Daca preturile sau alte informatii despre produs au fost afisate gresit, ne alocam dreptul a nu onora comanda si de a anunta clientul in legatura cu eroarea intervenita, daca livrarea nu s-a efectuat.

9.5. La solicitarea si cu acordul Cumparatorului, Canvaseria.ro poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate in prima comanda. Comanda initiala se considera anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce inlocuiesc produsul initial.

9.6. Toate tarifele aferente Bunurilor din magazinul online sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

9.7. Cumparatorul este obligat sa furnizeze informatii reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci cand acestea i se cer, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzilor.

9.8. Cumparatorul este obligat sa accepte solutionarea eventualelor probleme in termen de 3 de zile de la data sesizarii acestora printr-un email adresat administratorului.

9.9. Cumparatorul se angajeaza sa accepte TERMENII SI CONDITIILE administratorului odata cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea marfii prin metodele puse la dispozitie, la momentul transmiterii comenzii.

9.10. Cumparatorul este obligat sa verifice coletele in momentul livrarii acestora, iar daca sunt deteriorate, sa notifice Vanzatorul.

9.11. Cumparatorul se angajeaza sa accepte coletul in momentul livrarii acestuia.

 1. GARANTII

10.1. Canvaseria.ro ofera garantie 24 de luni la toate produsele si materialele folosite pentru confectionarea tablourilor canvas.

 1. COMUNICARI COMERCIALE

11.1. Prin plasarea unei comenzi online, pe site-ul canvaseria.ro, telefonic, e-mail sau prin orice alte mijloace, Cumparatorul este de acord ca Vanzatorul sa ii pastreze datele si sa ii trimita, periodic, comunicari comerciale cu privire la promotiile active pe site.
11.2. Cumparatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, prin contactarea Vanzatorului, pe adresa de email office@canvaseria.ro, specificand platforma de la care doreste sa se dezaboneze.

 1. RASPUNDERE

12.1. Prin plasarea unei Comenzi pe site-ul canvaseria.ro sau prin intermediul e-mail-ului, clientul isi asuma faptul ca furnizorul poate modifica, edita sau decupa fisierul grafic astfel incat comanda sa fie conform standardelor canvaseria.ro si dorintelor clientului in ceea ce priveste dimensiunile, efectele imaginii etc.

12.2. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.

 1. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

13.1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 1. FORTA MAJORA

14.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

15.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Sfantu Gheorghe.